top of page

Solbærpai med marengs

Det er lett å bli oppglødd av solbærpai med marengs! Den er veldig enkel å bake og det er en glede å kunne overraske venner og familie med et stykke søt og aromatisk pai. Den metter litt og er en søt dessértpai med mye smak. Den inneholder en god del antioksidanter også.


Inspirasjonen til denne deilige, søte og smaksrike solbærpaien, ble til på en regnværsettermiddag midt mellom solfylte travle innhøstingsdager i hage, reko-ringer, butikk, skog og fjell.Tid: 1t 30min

Vanskelighetsgrad: lett

Formstørrelse: to brødformer (eller en stor paiform)

Steking:

forstek på 225 grader, midterste rille i 10 min,

stek så på 175 grader, midterste rille i 15 min


Ingredienser

Paibunn:

  • 600 gr. økologisk hvetemel

  • 250 gr. rørossmør (husk å legg smøret på benken litt før du skal bake, slik at du har mykt smør å jobbe med)

  • 1 ts. havsalt

  • 4 ss. vann


Fyll:

  • 600 gr. ferske eller tinte solbær

  • 2 dl. vann

  • 2 eggeplommer

  • 3 dl. økologisk sukker

  • 0,5 dl. hvetemel

  • 0,5 ts. havsalt

Marengs:


Fremgangsmåte

PAIBUNN: Start med å skjære opp smørblokkene i terninger, før du har smøret i bakebollen. Tilsett resten av ingrediensene til bunnen og start opp kjøkkenmaskinen med visp og visp godt i fem minutter. Eller du kan kna deigen godt i ca. syv minutter. Du trenger ikke å sette deigen i kjøleskapet før du trykker den ut i formen, men dersom du har knadd for hånd er det lurt å la den stå 15 min i kjøleskapet for at den blir lettere å jobbe med.


Hvordan trykke den ut i formene? Start med å trykke bunnflaten i formen. Pass på å trykke hardt rett ned og sørg for å få en jevn høyde på bunnflaten. Deretter legger du deig opp mot kanten og trykker hardt inn mot veggen, samtidig som du holder tommelen på formkanten for å stoppe deigen i å gå over kanten eller til ønsket høyde. Stikk så mange hull rett ned med en gaffel. Forsteik paibunnen på midterste rille i 10 minutter. Den er nå klar for å fylles opp.


FYLL: Varm opp vann og solbær i en kjele til solbærene har løst seg litt opp. Putt så alle ingrediensene sammen i en foodprosessor og kjør til en jevn fin blanding. Du kan også bruke en stavmikser. Hell så fyllet over i de(n) forstekte paiformen(e).


MARENGS: Pisk de tre ingrediensene sammen til den er helt stiv. Topp paien med marengsen etter eget ønske. Her er det helt enkelt brukt en spiseskje og med den dunket ned digge hauger marengs bortover formen(e).


Sett paien(e) på midterste rille og stek på 175 grader i 13-15 minutter. La den hvile og avkjøle seg før servering, slik at fyllet stivner. Perfekt tilbehør er en kule vaniljeis, eller en liten skål med vaniljesaus på siden. Dette er en pai med mye smak av sol og sommer!


Husk at du kan handle ferske og fryste solbær hos oss, du kan også sette deg opp på årsabonnement på solbær fra Nordbu-bær. Vel bekomme :)46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page